Již v úterý nastane zářijové novoluní. Co nese pro jednotlivá znamení?

V úterý 3. září časně ráno (3:55) nastane novoluní ve znamení pečlivé Panny v opozici se Saturnem a v kvadratuře s Jupiterem. K tomu se ještě přidá kvadratura Marsu s Neptunem a dá se předpokládat, že kolem novoluní budou neklidné energie, ale také to bude čas regenerace a překvapivě i odpočinku. Tedy pro ty, kteří chtějí svůj potenciál využít naplno.

Tato fáze nám pomůže udělat si pořádky, nastavit každodenní rytmus, vytyčit si praktické cíle a nastartovat zdravý životní styl. Není to jenom o zdraví fyzickém, ale leccos si můžete srovnat i v duševní a intelektuální rovině. Přeje praktickému konání a zdraví. Kdo začne trénovat a kdo posune svou kreativitu a kdo začne držet dietu?

V lunárním kalendáři bývají novoluní vnímána jako období reflexe a změn. Je to ideální čas pro nová rozhodnutí a vykročení na novou životní cestu. Do našich rozhodnutí by se měl promítnout i fakt, že pokud chceme pracovat více a mít lepší výsledky, musíme si také umět naplánovat odpočinek. Jedno bez druhého nejde.

 

Panna je v šestém domě – domě zdraví a rutiny. Málokdy opomíjí detaily. Hvězdy nám pomohou, ale hlavně pro to budeme muset začít dělat něco i my. Nastavit si konkrétní a reálné cíle. Vlivem nového impulsu začít nový program cvičení, či nastartovat dietu. Učiňme z novoluní katalyzátor pozitivních změn.

Již 18. září nastane úplněk ve znamení Panny a to je další den, kdy se můžeme podívat na to, jak se nám v započatých změnách vede a případně učinit nějaké korektury a vytvořit z případného chaosu rovnováhu.  Kromě toho jsou novoluní a úplňky skvělé dny pro nastavení detoxu, či přerušovaného půstu.

Novoluní, tedy konjunkce Slunce a Luny v Panně nás vybízí, abychom si sepsali seznam toho, co chceme zařídit a pak už si jenom odškrtávali realizované položky.

Aby to nešlo tak snadno nastane opozice Luny k retrográdnímu Saturnu v Rybách a ta nám může vrhnout nějaké ty překážky před naše nohy. Novoluní bude navíc v období kvadratury Marsu v Blížencích a retrográdním Neptunem Rybách. To se může projevit na našem zdraví – nemusí nám být nejlépe a také bude dobré hlídat si výbuchy hněvu.

I tak se však nevdávejme a  mějme na mysli, že i velké změny často započaly po malých krůčcích. Pomoci nám může příroda a náš pobyt na čerstvém vzduchu. Z kamenů červený i zelený jaspis. Ty nám pomohou uchovat si koncentraci, klid a nadhled.

Berani, novoluní v Panně bude jako váš osobní kouč pozitivních změn v každodenním životě i zdraví. Připomene vám, že je ideální čas začít nové cvičení, vyměnit nezdravé nápoje za očistné a přibrat více zeleniny do svého jídelníčku.

 

Býci, s novoluním v Panně do svého života můžete přivítat nové lidi, kteří budou chtít pro změnu ochotně pečovat o vás. Budete přemýšlet o tom, co způsobuje, že se můžete cítit komfortně.

 

Blíženci, říká se, že starého psa novým kouskům nenaučíš, ale novoluní v Panně vám dá šanci dát trpělivě do pořádku cosi z vaší minulosti. Novoluní zvýší váš tvůrčí potenciál a vy se možná budete chtít věnovat tvorbě věcí, které vám přináší radost.

 

Raci, slovem lze citelně ranit rychleji, než by se zdálo. Vyhýbejte se přílišnému kritizování druhých a hlavně lidem závislým na klepech. Novoluní pomůže zahojit rány na vašem srdci. Pokud hledáte cestu jak, možná přišel čas nahlédnout sami do sebe a začít si pokládat složité otázky.

 

Lvi, novoluní v Panně ve vás zapálí nový životní plán, který vám může vylepšit finanční stránku života. Má to však jeden háček. Vyžaduje to otevření se možnostem a soustředění se na dodržování stanovených zásad. Dovolte analytické Panně, aby vás nasměrovala na správnou strategii.

 

Zrozenci v e znamení Panny, novoluní ve vašem znamení otevírá novou kapitolu vašeho života. Po tom všem, čím jste si za uplynulý rok prošli už nyní chápete to, co před tím nešlo přečíst. Vidíte to.  Dopřejte si ještě trochu času na poslední přípravy a čištění. Potom všem, čím jste si prošli poslední roky věřte více, než kdy jindy, že máte na nový začátek právo. Máte ve svých rukách moc získat všechno, co si vezmete do hlavy.

Váhy, novoluní v Panně vás zve na mystickou pouť do hloubi sebe sama. Zvolněte. Třeba vám pomůže meditace, tarot, či astrologie. Možná postačí i jenom list papíru, kterému svěříte své nejtajnější myšlenky a starosti. Odpověď vám možná přinese vaše vyšší já.

Štíři, budete mít možnost rozšířit okruh lidí kolem sebe, které máte rádi. Podělíte se s nimi o své znalosti i moudro, ale myslete také chvíli sami na sebe. Dopřejte si ten luxus najít si nějaký cíl, který můžete zvládnout jenom vy sami. Naučit se nějakou novou dovednost, jazyk, cokoliv o čem jste snili. Když to nebude ve vašem věku salto mortale, asi není nic, co byste nezvládli.

Střelci, ačkoliv jste dospělí, budete si zase chtít hrát jako malé děti. Ale na hřišti pro dospělé. Pocítíte nadšení novými nápady a praktická Panna vám rovnou ukáže, kde přidat a kde ubrat. Vaše sny tak mohou začít nabírat reálné tvary. Vliv Panny vás požene do sebezdokonalování, nebo nových dovednosti, které vám přinesou i zisky v pracovní rovině. Máte zelenou.

Kozorozi, kdy jste naposledy sdíleli nějakou svoji moudrou myšlenku? Novoluní v Panně umocní vaši sílu a pomůže vám přitáhnout si pozornost, či publicitu. Přichází šance znovu prožít ten hřejivý pocit jistoty a převahy v nekompromisním terénu. Je to dobrý čas na odhalování nových tématu a nápadů. Můžete úspěšně debutovat v novém projektu, nebo přednést svůj nápad.

Vodnáři, dopřejte si trochu zdravého egoismu. Není na tom nic špatného, zejména tehdy, když jde o péči o sebe a sebezdokonalování. Čím lepší budete vy sami, tím více prospějete světu a lidem kolem sebe. Tím sice všechny problémy světa nezmizí, ale alespoň vy budete vědět, že za sebe se snažíte. Zvětšíte tím oázu vnitřního klidu.

Ryby, přichází k vám někdo, či něco, co je hodno vašich dřívějších ztrát. Naučíte se uzdravit bolavé srdce a znovu prožít radost. Novoluní v Panně vám připomene, že začátky konců jsou tehdy, když si hned to nové postavíte na piedestal nerealistického ideálu.

 

Pro Kartářky světla Hel a Pet

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Víkendový horoskop: Co nese Slunce ve Vahách?

Pátek 20. září přinese nostalgickou náladu díky Luně v opozici s Venuší a v kvadratuře s Plutem. Na přetřes přijdou vzpomínky na staré lásky ...

Ztratila se vám někde vaše duše?

Je vůbec možné ztratit duši? Naši předkové v různých kulturách a v různých dobách si mysleli, že ano. A věděli proč… Jak jinak by se nám ...

Magické rituály: Zaklepat do dřeva

Už jste o tom také někdy slyšeli, nebo to občas děláte, aby se „to“ nepokazilo? A víte, odkud klepání do dřeva pro zahnání smůly pochází? ...

Andělský horoskop od 19. 9. do 18. 10.

Býci si poradí s hromadou nových informací, Panny čeká moře nabídek, Kozorozi se budou aktivně brát o své štěstí. Co vzkazují vaši andělé vám? Živel ...

Již ve středu nastane zářijový úplněk. Co nese pro jednotlivá znamení?

Ve středu 18. září nastane úplněk ve znamení Ryb spojený s částečným zatměním Luny. Tento úplněk nebude jako ty ostatní. Nese silné energie, které povedou ...

Samuelčiny šamanské vzkazy 16.9 – 22.9.2024

Pro Berany a Štíři - SVOBODA VOLBY Berani a Štíři, tento týden bud hodně trpělivosti a hravosti! Možná budete muset řešit nějakou zapeklitou situaci, ale ...

Karta týdne 16.9.-22.9. je Eso disků. Mocný talisman nese štístko

Vodnáři, zatoužíte po dobrých stránkách života, které však uspokojí příjem peněz. Sentimenty stranou, zaměříte se na peníze. Raci, na cestě jsou investice do rodiny a ...

Těchto pár věcí si odpusťte a váš život bude šťasnější

Přestaňte být ta hodná holka! Snad každá žena má vizi nějakých kritérií pro svého budoucího partnera. Pak však potká drsnějšího chlapce a ten jí zcela ...

Týdenní horoskop 16.9.-22.9. Co přinese úplněk se zatměním?

V pondělí 16. září nás k povinnostem popožene kvadratura Luny s Uranem. Kolem poledne vejde Luna do znamení Ryb a připomene, že ve spěchu se ...

Kaštany nás chrání před negativní energií

Je tu sezona kaštanů. Kromě toho, že jsou kaštany výborná potrava pro lesní zvěř, mají podle tradice také skvělé energetické vlastnosti. Dokážou ovlivnit vibrace energie, ...

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Články se štítky a jeho autorem je Helen Stanku. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Autor: Helen Stanku

Jsem kartářka, která s kartami dospívala. Karty byly vždy mými kamarádkami a také mne štvaly. Hádala jsem se s nimi. Zkoušela jsem je obměkčit a časem jsem pochopila, že musím začít u sebe. Karty reagují na mne, na moje podvědomí a na energie člověka, jemuž vykládám. Tyto energie jsou proměnlivé, jako všechno kolem nás.