Květiny z magické zahrádky: Která se hodí pro vaše znamení?

Léto je krásné období plné voňavých květin a bylinek. Jestlipak víte, které z nich se hodí a mohou prospět právě vašemu znamení zvěrokruhu?

Beran

Znáte magické vlastnosti ibišku? Ibišek je plný lásky a přitom je i silný a sebevědomý. Je přiřazen Marsu a Venuši, vášnivému živlu ohně, ale pojí se i citlivou povahu vody. Květ se může dávat do lektvarů a čajů. Posiluje čakry, zejména tu sakrální,  vábí vášnivou lásku a smyslové zážitky a současně podporuje zachování vlastní nezávislosti. Funguje jako magický katalyzátor pro všechna kouzla a rituály. Když potřebujete rychlé výsledky, potom se hodí použít jeho sušené květy.

Býk

Pro Býky je přímo ideální magnólie, která je spjatá se zemským živlem a společnou mají i patronku Venuši. Napadá vás, proč se magnólii říká první květina? Je to velmi, velmi dávná rostlina.  Její vůně se linula na zemi dřív, než létaly včely, takže ji na jaře místo nich opylovávají brouci. Když magnólie kvete, její vůně aktivuje starodávnou moudrost naší duše a pomáhá nám odhalovat naše předchozí vtělení. Posiluje čakru solar plexu, posiluje sílu osobnosti, věrnost, dávnou moudrost, uzdravování. Květy i listí mohou být použity ve všech magických rituálech spojených s láskou a štěstím ve vztazích.

Blíženci

 

Jetel (trifolium pratense) je pro vás skvělý už tím, že máte společného hvězdného patrona, Merkura. Je spjatý se vzdušným živlem, ale ladil by i k Býkům.
Květ jetele je dokonalý pro přivábení štěstí a lásky. Přitahuje opylující hmyz, čarodějky i zvěř. Jetel má dlouhou historii jako lék a může urychlit magické emocionální uzdravení. Jeho trojlístky jsou vždy kouzelným talismanem a čtyřlístky jsou symbolem magického štěstí.
Pomůže vám přitahovat přirozenou krásu, uzemňuje, přitahuje úspěch a lásku, ulevuje zlomenému srdci, posiluje zdraví, chrání, přináší hojnost a víru v sebe. Posiluje čakru hrdla.Květy červeného jetele se používají sušené i do čajů a různých lektvarů či vykuřovacích směsí. 

Rak

Hoja (Hoya carnosa) může pro vás být díky svým vlastnostem velkou pomocnicí. Její patronkou je Luna.

Tato populární rostlinka je známá také jako květ pentagramu a skvěle se hodí pro ochranu vašeho domova i vás. Má drobné květy ve tvaru hvězdy. Po setmění se na každém květu objeví kapka nektaru, který naplní místnost svěží a sladkou vůní. Hoya vyrovnává všechny čakry a zvlášť dobře otvírá i korunní čakru pro magii. Čakru solar plexu umí posílit pro nastavení si hranic a základní čakru pro uzemnění.

 

Lev

Slunečnice se k vašemu znamení hodí jako žádná jiná. V Mexiku a v Peru slunečnici znali víc než 4000 let. Aztékové si ve velkém  pochutnávali na jejích zdravých semenech ještě dřív než na kukuřici, dýních a fazolích. Když přišli na jejich území Španělé hledat zlato, nalezli celá pole slunečnicové krásy. V zahradě přináší slunečnice svým pěstitelům hojnost, štěstí a dobré zdraví. Pomůže nastavit zdravé sebevědomí, sebeúctu a podpoří plodnost a sílu. Posiluje čakru solar plexu.

 

Panna 

Levandule, jejíž patronkou je Merkur, se dá použít téměř na jakékoliv kouzlo a zejména pomáhá odstraňování stresu, posiluje parapsychologické schopnosti, očišťuje duchovní energii,  navrací rovnováhu. Levanduli je možné užívat natrhanou i sušenou i ve formě olejíčku. Podporuje věštění, uklidňuje, posiluje telepatii, přináší štěstí, uklidňuje, pomáhá duchovně se očistit, posiluje magii, harmonii, rovnováhu uzdravování, vyjednávání i posun vpřed. Posiluje korunní čakru, hrdelní čakru a čakru třetího oka.

Váhy

Možná by se vám hodil zimolez. Této bylince panuje samotná Venuše a dobře si rozumí se živly vody a země. Květy zimolezu vytvářejí sladký nektar, kterému nemohou odolat lidé ani zvířata. Vůně zimolezu je proslulá tím, jak se za letních nocí line skrze otevřená okna a vzbuzuje živé sny plné lásky a vášně. Aktivuje intuici, sexuální uzdravování a probuzení, hojnost, štěstí, věštby a přitahuje lásku a sex. Také posiluje sakrální čakru. Sladký květzimolezu se nejlépe užívá čerstvý do koupele.

 

Štír

Měsíček je oblíbeným květem Svátku zesnulých v Mexiku, který se slaví prvního a druhého listopadu. Jasná barva a vůně pomáhá duchům nalézt cestu k oltáři a rodinným oslavám. Vládnoucí planetou měsíčku je Slunce a z živlů oheň. Sušený květ má léčivé vlastnosti a také se přidává do směsí kadidel. Podporuje milostné věštby, pohne stagnující energií,  nese duchovní ochranu, uzdravuje srdce, nese úspěch, podporuje schopnosti média, nese prorocké sny. Posiluje solar plexus a základní čakru.

 

Střelec

Zázračná Echinacea vám může změnit život. Má silné léčivé vlastnosti a také je květnem ohromné duchovní podpory. Náleží živlu ohně a planetárním vládcem je jí Jupiter. Může se přidávat do čajů, koupelí, směsí vykuřovadel. Pomáhá nám zbavovat se různých psychických a emocionálních bloků a toho, co nás drží strnulé na jednom místě. Pomáhá získat nadhled a odvahu a nastoupit na cestu uzdravení. Pomáhá při jakémkoliv kouzlu a otevírá mimosmyslové kanály. Posílí vás, vaši jasnovidnost, parapsychologické schopnosti, umocňuje magii, sílu, lásku a hojnost. Posiluje čakru hrdla.

 Kozoroh
Znáte magické vlastnosti afrických fialek? Jsou přiřazeny živlu vody a jejich planetárními vládci jsou Luna a Venuše.  Tyto krásné rostlinky mají dar přitahovat pozitivní energii do vašeho domova. Dejte květináč fialek na parapet během úplňku, aby načerpal lunární energii, a potom si můžete dát čerstvé květy do koupele, abyste si přitáhli jejich energii. Fialky posilují korunní čakru,  podporují lásku, psychickou sílu, jsou ochranné, pomohou získávat vzdělání a přitahují komfort.

 

Vodnář

Modrý hvězdicovitý květ je pod patronátem samotného Jupitera a z živlů je přiřazen ke vzduchu. Jeho největším darem je, že umí posílit pocit větší svobody. Když se cítíme svobodně, lépe se projevujeme a také přijímáme nové informace, jsme odvážní a můžeme se léčit z různých bolístek. Sušený květ hvězdičníku se přidává do kadidel, bylinných směsí a pokud je nošen jako ochranný talisman,  pomáhá empatickým lidem chránit se, když už je rušivého vlivu z okolí příliš. Pokud chcete posílit svoji paměť, můžete jej kandovat a potom jíst. Brutnák posiluje čakru třetího oka a čakru srdce. Podporuje odvahu, je dobrý pro magii hvězd, optimismus, domácí harmonii, uzdravování srdce, sebevyjádření, víru v sebe, empatické uzdravování i výmluvnost.

Ryby

Znáte magické vlastnosti jasmínu? Za jeho planetárního vládce bývá považována Luna i Neptun. Jasmín ožívá po soumraku, kdy uvolňuje svoji vůni a díky tomu se mu říká král noci. Je spojený s Lunou. Sušené květy se mohou používat v různých vykuřovacích směsích, do čajů a lektvarů, magických sáčků. Jasmínový olej je nezastupitelný v koupelích, parfémech a elixírech. Hodně současných čarodějek považuje jasmín za květ neptunovské energie, namísto jasmínu přisuzované energie lunární, protože má ohromnou moc věštění,  parapsychologického rozvoje a prorockých snů. Posiluje sakrální, korunní a srdeční čakru.

 

 

Pro Kartářky světla Hel

Foto: Schutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Ta rajská mi nechutná, aneb rozumíte dobře svému muži?

Komunikace ve vztahu je důležitá, ale ještě důležitější je správně pochopit, co vám ten druhý říká. Muž říká, že mu vaše rajská nechutná. Vy místo ...

Pozvánka na netradiční výcvik Heken Stanku

Jak si plnit svá přání a jak se chránit před negativními energiemi Pro velký úspěch předchozích kurzů a skvělou atmosféru v jejich průběhu i žádosti ...

Víkendový horoskop: Merkur s Uranem nahrají našim plánům

Merkur v kvadratuře s Uranem podpoří všechny divoké plány a Saturn v opozici se Sluncem dohlédne, aby to mělo nějakou štábní kulturu. 🙂 Beran Pateční ...

Magické rituály: Tajemství energie peněz

Nedávno jsem tady psal o stromu peněz. Dnes bychom mohli pro změnu zabrousit do takzvané finanční magie. Sáhneme společně po stařičkých manuskriptech a nahlédneme do ...

Zajímá Vás význam našich snů v každodenním životě?

Na začátku našeho dnešního zamyšlení si připomeňme, že každý z nás věnuje celkem okolo pětadvaceti let svého života spánku a tedy ve větší či menší ...

Deset věcí, které potěší Berana

Beran je prvním znamením zvěrokruhu a je spojován s elementem ohně. Lidé narození v tomto znamení (21. března - 20. dubna) překypují životní energií, nechybí ...

Máte na zahradě jabloň? A znáte její kouzelnou moc?

Jabloň byla kdysi vnímána jako posvátný strom. Možná proto, že je považována za strom života, který se pojil s nesmrtelností,  i kosmický strom. V kořenech ...

Zpověď milenky aneb Když je muž jako trofej

Řeknu ti tajemství – spím s tvým mužem. A nelituju toho! Můžeš to brát jako varování. Proč? Před chvilkou jsem položila telefon a mluvila s ...

Runový horoskop a rituály na září 2024 vám prozradí, koho potkáte, a co vás čeká

Beranům vyšla plodná Berkana, Býky zaštítí Ingwaz, Blížencům pomůže hojná Fehu ... Která runa vyšla vám? Berani, šťastná runa pro vás je Berkana Runa ...

Samuelčiny šamanské vzkazy pro znamení od 2.9 – 8.9. 2024

Pro Berany, Panny a Vodnáře – PŮVAB Tento týden se znovu budete muset vrátit sami k sobě a začít úplně od znovu, protože před 14 ...