Rozchod podle znamení zvěrokruhu

Stejně, jako způsob, kterým se seznamujete, může vaše znamení zvěrokruhu prozradit, jakým způsobem se s partnery rozcházíte. Jste někdo, kdo za sebou pálí mosty a neobejde se bez dramatických scén, nebo jste spíš ten, kdo se chce rozejít v dobrém a zůstat se svým ex v přátelském vztahu?

Každý jsme jiný a vědět, jak se s někým rozejdeme, je stejně důležité jako vědět, jak milujeme a projevujeme náklonnost. Díky tomu můžete třeba lépe pochopit, proč je váš partner takový, jaký je, a proč se určitým způsobem chová. Jak se tedy rozcházejí jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Beran

Jednou z nejlepších vlastností tohoto znamení je, že se vždy snaží být co nejupřímnější a nejotevřenější, i když to bolí. Pokud se Beranovi někdo líbí, bezpochyby to velmi brzy zjistí, protože ho Beran bude pronásledovat na každém kroku. A stejně tak, jakmile Beranova láska vyprchá, většinou po ní velmi rychle bude následovat rozchod. Beran sice bude pochybovat o tom, zda dělá dobře, ale proč vztah zbytečně natahovat, když jsou city pryč?

Býk

Jako pevné zemské znamení se bude Býk držet vztahu s partnerem zuby nehty, než konečně připustí, že je konec. Býk je konzervativec, nemá rád změny, takže se drží hesla: Raději ďábla, kterého znáš, než ďábla, kterého neznáš. Jeho styl rozchodu je tedy pomalý a namáhavý, bolestivě zdlouhavý. Někdy se dokonce zamiluje do někoho jiného a teprve pak se rozchází se svým stávajícím partnerem, jen aby se vyhnul pocitu osamělosti. Navíc bytostně nesnáší dramatické scény, které často rozchod provázejí.

Blíženci

Blíženci jsou pověstní svou přelétavostí, což není tak úplně pravda. Když mají pocit, že po jejich boku je ten pravý nebo ta pravá, většinou se ho drží. Největší problém je, když vztah sklouzne do rutiny a nudy. V tu chvíli Blíženec zbystří a začne být neklidný. A když dojde i na rozchod, může mít tendenci ho natahovat přílišným analyzováním a zbytečným rozebíráním všech možných důvodů. Rozhodnout se není pro Blížence snadné a to, jak vztah ukončí, bývá v jeho případě dost nepředvídatelné.

Rak

Když se Rak něčeho chytí svými silnými klepítky, drží se toho a nepustí. A přesně tak to mají i lidé narození v tomto znamení, pokud jde o rozchod. Jen tak snadno se svého partnera nepustí. Problém je v tom, že se často drží minulosti a vzpomínek, které si s partnerem společně vytvořili. A jejich sentimentalita je pak vede k tomu, že se odmítají odpoutat od člověka, kterého milovali nebo byli zvyklí milovat. Jejich styl rozchodu tak bývá hodně emocionální. Když už se ale rozejdou, mají tendenci zůstávat se svými expartnery dobrými přáteli.

Lev

Lev je velmi hrdé znamení a každé odmítnutí nese velmi těžce. Rozchod tedy nepřijímá moc dobře, protože velmi zraňuje jeho velké ego. Proto bývají Lvi jedněmi z nejvěrnějších partnerů, jaké můžete získat. I když vztah dospěje ke konci, hodně dlouho jim trvá, než to sami sobě konečně dokážou připustit. Často se partnera drží kvůli dětem a doufají, že se to zlepší. Každý Lev by měl ale vědět, že je důležité odejít dřív, než bude jeho sebevědomí úplně zadupáno do země. Má obrovské srdce a lásky na rozdávání a možná je na světě někdo, kdo si ji zaslouží mnohem víc než stávající partner, který o ni nestojí.

Panna

Než se Panna začne rozcházet, bude analyzovat každý krok, rozebírat všechny aspekty a ze všeho se stresovat. Možná bude dokonce muset navštívit svého psychoterapeuta, aby si vše zpracovala v hlavě a pak mohla vše řešit s čistou myslí. Jakmile ale získá jasnou představu, dokáže udělat to, co je pro všechny nejlepší. Panna je zemské znamení orientované na jistoty, proto pro ni rozchod není vůbec snadný, a nejdřív udělá všechno pro to, aby zkusila napravit vztah, partnera, sebe. Jenže některé věci se zkrátka napravit nedají a musíte je nechat být. Nemůžete spravit potápějící se loď, ve které je obrovská díra. To Panně chvilku trvá, než to pochopí, takže její rozchody bývají někdy dost bouřlivé.

Váhy

Pro toto znamení zvěrokruhu představuje rozchod jednu z nejhorších věcí na světě. Váhy chtějí milovat, ne s někým bojovat. Navíc se jen těžko rozhodují a nechtějí udělat první krok. Raději vyčkávají, co udělá ten druhý. A pokud se k ničemu nemá, tak se budou snažit ho k tomu nenápadně dostrkat, například tím, že budou flirtovat s někým jiným. Jenže tím mohou vyvolat docela velké dusno. Nebylo by lepší sednout si s partnerem, upřímně si promluvit o tom, proč to nefunguje, a buď dojít ke kompromisu, nebo se rozejít a zůstat pokud možno přáteli?

Štír

Štír se umí rozcházet celkem dramaticky. Změny mu nahánějí hrůzu a má tendenci držet se navždy toho, co má. Také bývá velmi loajální, obzvlášť, když je hodně zamilovaný, takže i samotné pomyšlení na rozchod mu nahání husí kůži. Rozchází se většinou hodně dlouho, pak za sebou ale pálí mosty. Jako by člověk, s nímž strávil třeba i dlouhé roky, nikdy neexistoval. Pro Štíra je to ale jediný způsob, jak se může chránit před bolestí a zranitelností. A běda, pokud se cítí zrazený. To pak dokáže být pěkně pomstychtivý.

Střelec

Střelec je optimista a nerad si otravuje život dramatickými rozchody. Samozřejmě, i on cítí bolest, lítost a zklamání, pokud se rozejde s partnerem, kterého miloval, ale nejspíš se brzy oklepe a půjde dál. Když dojde na rozchod, umí být upřímný a přímočarý, dokonce až tak, že tím může expartnera celkem hluboce ranit. Větší míra empatie by mu rozhodně neuškodila.

Kozoroh

Jakmile Kozoroh ví, že vztah nefunguje a že udělal všechno, co mohl, aby ho zachránil, zodpovědně se postaví výzvě a ukončí ho. Není z těch, kteří by se schovávali za povrchnost. Raději realisticky zhodnotí, kam věci směřují. Když tedy dojde na skutečný rozchod, možná bude Kozoroh působit trochu chladně a uzavřeně, protože nechce působit ještě zranitelněji, než je nutné. Rozhodně ale není tak bezcitný, jak vypadá. I on v sobě dusí bolestivé emoce, které musí nějak ventilovat. Ale až ve chvíli, kdy ho nikdo neuvidí.

Vodnář

U tohoto znamení může být přechod od lásky k apatii poměrně rychlý. Je to skoro, jako by zhaslo světlo. Jakmile Vodnář přestane někoho milovat, je to konec. I když se bude partner stavět na hlavu a dělat psí kusy, Vodnáře už pravděpodobně zpět nezíská. Není to ale tak, že by k rozchodu došlo ze dne na den. Vodnáři trvá poměrně dlouho, než se rozhodne vztah ukončit. Předtím si projde mučivými fázemi, kdy bude vše analyzovat a vnitřně sám se sebou bojovat. Skutečný rozchod je tak pro něj už jen spíš formalita, ovšem pro partnera často dost nečekaná a těžko pochopitelná.

Ryby

Ryby si rády žijí ve svém vysněném světě a není pro ně lehké poprat se s realitou všedního dne. Proto je pro ně nesmírně těžké čelit bolesti z rozchodu. Jejich taktika, jak to zvládnout, je někam utéct, nezvedat telefon, předstírat, že ten druhý neexistuje. Zřídkakdy jsou Ryby tím, kdo iniciuje rozchod. I když se chtějí rozejít, raději se budou chovat tak, že to s nimi bude k nevydržení, a partner nebude mít jinou možnost, než odejít. Po bolestivém rozchodu Ryby většinou pár měsíců truchlí, pak ale odpustí a zapomenou. A vždy doufají, že se svým ex zůstanou přáteli.

Pro Kartářky světla Ak

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Víkendový horoskop: Luna v Blížencích ráda naslouchá svým přátelům

S ubývající Lunou ve znamení Býka procítíme vůně podzimní přírody. Barevné odstíny padajícího listí vybízejí k procházkám, chytání posledních slunečních paprsků a houbaření.  Nedělní Luna ...

Andělský horoskop od 17.10. do 16.11.

Živel země BÝK – Vaším Andělem strážným je Asmodel Naučte se mnohem lépe organizovat svůj čas. Často na sebe přebíráte mnoho povinností, které ale nejste ...

Blíží se říjnový úplněk v Beranu. Jak ovlivní každé znamení zvěrokruhu?

Již zítra nastane ve 13:26 superúplněk v ohnivém znamení Berana Tento silný úplněk bude o odvaze, konání, individualitě a může mít vliv na vaše rozhodování ...

JAK SI UCHOVAT SVÉ OSOBNÍ KOUZLO V DOBĚ PADAJÍCÍHO LISTÍ?

V každém ročním období se hodí být šik a k tomu je potřeba být i fit. Léto nás opustilo a období kouzelných slunečných rán a ...
/ Články

Samuelčiny šamanské vzkazy 14.10.-20.10,

Pro Berany - HRAVOST Milí Berani, tento týden je ideální čas užít si více zábavy než kdy jindy. Najděte si příležitost, kde se můžete odreagovat ...

Karta týdne 14.10.-20.10. je Desítka disků. Slibuje zaslouženou odměnu

Magická tarotová karta Desítka disků věští řešení věcí kolem rodiny a bydlení, zaslouženou odměnu,  příliv hojnosti, možností zhodnocení majetku, či podné vize. Karta symbolizuje trvalé ...

Týdenní horoskop 14.10.-20.10. Co přinese úplněk v ohnivém znamení Berana?

V pondělí 14.10. nastane trigon Slunce s Merkurem a díky tomu si uvědomíme, jaký smysl má naše práce. Počítat však můsíme s tím, že ve ...
Víkendový horoskop

JAK POSILOVAT SVOJI INTUICI

Máte pocit, že nemáte spěchat a ještě byste si chtěli vychutnat atmosféru nedělního rána a rozum vás zatím popohání, ať nepříjdete pozdě. Co naplat, rozum ...
/ Články, intuice

Kouzelný šálek čaje

Tento čajový rituál pomůže nejenom čarodějkám dodat sílu, nadhled i vize.  Čaj je v magii přiřazen živlu Vody a Ohně a astrologicky si rozumí  se ...

Víkendový horoskop: Luna ve Vodnáři nese zpeštření plánů

Nové prostředí, trávení času, nová místa i lidé. Luna ve Vodnáři se nám postará o inovaci plánů. Pluto vyjde ze zvé retrográdní fáze a spolu ...
/ Články