Saturn vstupuje do retrográdní fáze. Jak ovlivní každé znamení zvěrokruhu?

Od 29. června nás čeká období čtyř měsíců, kdy se budeme zbavovat starých závaží. Z jedné strany se budeme učit přijímat své různé nedostatky, ale ze strany druhé se utužíme v umění rozhodnout se s konečnou platností a třeba se již nevracet k bývalým partnerům.
Velký vliv na nás v tuto dobu bude mít planeta Saturn, která se pohybuje důstojně a s rozvahou. Saturn nás učí disciplíně, pomáhá nám soustředit se na své úkoly. Často je to on, kdo chladí vášně různých sporů. Také umí zmírnit příliš velký zápal pro nějakou věc. Je však i ochráncem, který nás chrání před vlastní nemoudrostí a špatnými rozhodnutími. Probouzí v nás zodpovědnost, vnitřní kázeň a posiluje morálku. Saturn nás ale umí i potrápit a někdy kvůli němu proléváme potoky slz, abychom později pochopili, že to bylo v našem vlastním zájmu. Kdybychom tehdy dostali to, co jsme chtěli, nejspíš by nám to jen ublížilo. Saturn je zkrátka jako moudrý vychovatel nebo učitel.

Optikou psychologie bychom jeho zásahy poznali v momentě, kdy na nás přichází zlost či smutek. Přitom to jsou často ukazatele, které nás mají hlavně varovat, že nás chce někdo využít, svádět, či ošidit.

Saturn přinese ohraničení, úkoly i zkoušky

29. června 2024 vejde Saturn do své retrográdní fáze, v níž vydrží několik měsíců – do 14. listopadu. Přestože jeho pohyb bude zpětný, Saturn bude dělat stále to, v čem je dobrý. Bude nás zkoušet a ještě více kontrolovat. Má rád testy dospělosti. Proč? Saturn se nachází ve vodním znamení Ryb, které je známé svou empatií a citlivostí. Spojuje se tu tvrdý Saturn s citlivými Rybami a začnou se tak mísit disciplína, fakta a empirický přístup se čtením poezie a vnímáním věcí za hranicí světa postřehnutelného běžnými smysly. Cit je něco, co nelze spočítat, myšlenku nezvážíme a předtuchy přicházejí také až tehdy, když se někde něco má dít. Bude se třískat praktické sčítání účtů, proti stavům bytí tady a teď.

Co to přinese? Ve výsledku to bude směsice realismu a snění. Racionalizované duchovnosti svázané s emocionálními ohraničeními. Karmické lekce. Pro zvládnutí těchto situací bude dobré nalézt rovnováhu mezi duchovnem a praktickým přístupem. To se bez poznání sebe sama dost dobře nedá. Začít musí každý u sebe.

29. června se mohou dít zvláštní věci. Ne, že by se neděly i později, ale začínají se měnit energie. Ten náraz tedy bude vnímatelný více. Dopady mohou být v citové rovině, kdy se některé páry mohou rozejít a jiné po letech opět spojit dohromady.

Nebudou nám stačit obecné definice, budeme potřebovat konkrétní věci a rozhodnutí o společném budování nebo naopak cestě životem na vlastní pěst. Budeme více potřebovat žít po svém, i kdyby to mělo znamenat, že se nám bude stýskat.

 Co bychom tedy měli dělat?  Snažit se neuzavírat, mluvit jasně o svých potřebách, snech a touhách a naslouchat druhým lidem. Až poté se rozhodovat.
Couvající Saturn bude brzdit, zasahovat a dávat zkoušky každému znamení zvěrokruhu. Na každého si chystá něco jiného. Čemu se vyhnout a na co si má dávat pozor vaše znamení?

Beran: Zvyknete si na skromnost

Během období retrográdního Saturnu můžete procházet obdobím zkoušek v citové i finanční oblasti. Bude dobré držet nervy na uzdě a nevylívat si je na své blízké. Vaše psychické a fyzické zdraví je důležitější než výlety, auta, či večeře. Několik měsíců musíte být trpěliví a všechno se vám vrátí.

Býk: Zvládnete umění bavit se o citech a penězích
Saturn přiměje pohodlí milující Býky, aby zatnuli zuby nebo raději ustoupili od těžkých rozhovorů s blízkými. Planeta vás přiměje být více vyzrálí, a to je dobře. Už po měsíci získáte větší vědomí sebe sama, vlastních potřeb a vlastního místa na světě. Hodně radosti vám dá zabývání se vaším domovem.

Blíženci: Naučíte se hlídat výdaje i slova
I kdyby vás pokoušelo nevím co a byla nějaká zdánlivě úžasná příležitost, nekupujte na dluh a neberte si půjčky. Od cizích ani od nikoho z rodiny, později byste toho litovali. Kupujte pouze to, co je nezbytné, a nejlépe jen to, co dovolí rozvíjet váš byznys. Hlídejte si také to, co říkáte a jaké dáváte sliby.

Rak: Nevracej se k bývalým partnerům

Bývalí partneři se náhle vynoří ze stínu a budou žádat o návrat. Vyplatí se vám to? Spíše ne. Můžete do toho spadnout až po uši a potom, až Saturn vyjde z retrográdní fáze, vás tito lidé zase opustí. Jako to udělali už předtím. Co dělat? To je jednoduché. Dbát o sebe, své tělo, duši, vědění. Saturn vám dovolí rozvíjet talent učitele.

Lev: Odetněte zlozvyky
Řekněte natvrdo ne alkoholu i klasickým či elektronickým cigaretám. Možná přichází čas více se starat o tělo. I tehdy, když jste na dovolené. Pokud se trápíte s kily navíc, teď najdete sílu, abyste méně jedli a více se hýbali. Pocítíte pomoc Saturnu.

Panna: Učte se relaxovat
Běžte se bavit, zapojte se do letních oslav. Panna a hazard, šílené horečky sobotní noci?! Ano, protože Saturn v retrográdní fázi uvolní vaši sebekontrolu. Vzpomínky naberou barvy a budou vás inspirovat k zábavě. Ale buďte opatrní, ať se druhý den nevzbudíte s kocovinou a v nesprávném náručí. Když vám přátelé řeknou, že stačí, vraťte se z oslavy raději domů.

Váhy: Starejte se pouze o sebe
Ačkoliv máte empatickou povahu, starejte se v tomto období raději jen o sebe. Vydejte peníze na radosti a nepomáhejte lidem, kteří to nepotřebují. Hlavně ne těm, kteří předstírají bezradnost. Jako Váha milujete nové poznání, oblečení, výjezdy. Můžete to spojit a čtyři měsíce se Saturnem v retrográdu se učit projektovat. Anebo zhlédnout všechny filmy s pěknou módou a muzikou.

Štír: Stavte na zábavě, která je zároveň i prací
Saturn vám připomene, že máte příliš mnoho koníčků a úkolů a den má málo hodin. Pořád se budete honit za různými kurzy jazyků, tančení, šití, psaní knih, točení filmů či tvoření podcastů. Bude dobré vybrat si z těchto věcí jen jednu a na tu se soustředit. Pak se zbytečně neunavíte a začnete na tom vydělávat.

Střelec: Využijte kulturu
Můžete mít pocit, že všechno jde proti vám a že pořád musíte na sobě šetřit. Dovolte si být slabí a podlehněte svým slabostem – speciálně krásnému oblečení, nebo koncertům. Můžete nalézt obchody s velkými slevami, second handy s hezkým oblečením nebo večírky či hudební vystoupení zdarma. A buďte optimisté, na truc Saturnu. .

Kozoroh: Dovolte si něco nevědět

Saturn už ukázal, co musíte v životě změnit, a také, na čem vyděláte a čím se rozvinete. Když couvá, znovu vás zahrne pochybami, jestli jste dostatečně moudří a silní a náhle budete chtít vycouvat z nějakého plánu, protože se budete cítit slabší. Možná je dobré si tuto slabost připustit, vždyť nemusíte být pořád takovými perfekcionisty.

Vodnář: Zapomeňte na spory

Snažte se nevracet do starých konfliktů a dávných intrik. Ačkoliv Saturn bude připomínat situace o ponížení, porážkách, hádkách, zabývejte se něčím jiným. Můžete uklízet, cvičit, malovat. Uvidíte, kolik toho uděláte v době, kterou byste jinak ztratili hýčkáním svého žalu.

Ryby: Běžte mezi lidi
Někdy je dobré být sám, ale vy Ryby to přeháníte. Proto, ačkoliv by se vám nechtělo, běžte ven z domu, setkávejte se se známými, organizujte pikniky. Saturn vám bude ukazovat zlé strany různých lidí, ale kdo je bez chyby? Zkuste přijmout jiné i sebe. Do listopadu se začnete mít rádi.

Pro Kartářky světla  Hel

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Ta rajská mi nechutná, aneb rozumíte dobře svému muži?

Komunikace ve vztahu je důležitá, ale ještě důležitější je správně pochopit, co vám ten druhý říká. Muž říká, že mu vaše rajská nechutná. Vy místo ...

Pozvánka na netradiční výcvik Heken Stanku

Jak si plnit svá přání a jak se chránit před negativními energiemi Pro velký úspěch předchozích kurzů a skvělou atmosféru v jejich průběhu i žádosti ...

Víkendový horoskop: Merkur s Uranem nahrají našim plánům

Merkur v kvadratuře s Uranem podpoří všechny divoké plány a Saturn v opozici se Sluncem dohlédne, aby to mělo nějakou štábní kulturu. 🙂 Beran Pateční ...

Magické rituály: Tajemství energie peněz

Nedávno jsem tady psal o stromu peněz. Dnes bychom mohli pro změnu zabrousit do takzvané finanční magie. Sáhneme společně po stařičkých manuskriptech a nahlédneme do ...

Zajímá Vás význam našich snů v každodenním životě?

Na začátku našeho dnešního zamyšlení si připomeňme, že každý z nás věnuje celkem okolo pětadvaceti let svého života spánku a tedy ve větší či menší ...

Deset věcí, které potěší Berana

Beran je prvním znamením zvěrokruhu a je spojován s elementem ohně. Lidé narození v tomto znamení (21. března - 20. dubna) překypují životní energií, nechybí ...

Máte na zahradě jabloň? A znáte její kouzelnou moc?

Jabloň byla kdysi vnímána jako posvátný strom. Možná proto, že je považována za strom života, který se pojil s nesmrtelností,  i kosmický strom. V kořenech ...

Zpověď milenky aneb Když je muž jako trofej

Řeknu ti tajemství – spím s tvým mužem. A nelituju toho! Můžeš to brát jako varování. Proč? Před chvilkou jsem položila telefon a mluvila s ...

Runový horoskop a rituály na září 2024 vám prozradí, koho potkáte, a co vás čeká

Beranům vyšla plodná Berkana, Býky zaštítí Ingwaz, Blížencům pomůže hojná Fehu ... Která runa vyšla vám? Berani, šťastná runa pro vás je Berkana Runa ...

Samuelčiny šamanské vzkazy pro znamení od 2.9 – 8.9. 2024

Pro Berany, Panny a Vodnáře – PŮVAB Tento týden se znovu budete muset vrátit sami k sobě a začít úplně od znovu, protože před 14 ...