Děti podle znamení zvěrokruhu: Jaké jsou a po čem touží?

Je tu  Den dětí, a to je pro každé dítě příslib, že by mu mohlo být splněno jeho přání. U každého dítěte je trochu jiné, možná i v závislosti na tom, v jakém znamení se narodilo. Jaká přání jste měli jako děti vy? A splnila se vám?

Berani (21.3. -21.4.)

Splnili jste si svá dětská přání?

Beránek bývá neobvykle pohyblivý. Prostě neumí sedět na jednom místě. Děti v Beranu milují všechny druhy zábavy. Vynikají svou rychlostí a do rizik jdou přímo. Také je budou bavit všechny hry na vojáčky. Možná je to tím, že jejich planetárním patronem je Mars, který bývá spojován s řeckým bohem války Areem, a krom toho je v temperamentním živlu ohně. Proto chce často Beránek diktovat podmínky zábavy s vrstevníky a poštuchovat se o lepší bábovičku.

Rodiče nejvíce beránkovi pomohli, když jej naučili brát věci do důsledků a také si umět vzít poučení z minulosti. Pro Berany je totiž někdy minulost něco, co přestalo existovat.

Býci (22.4.-21.5.)

Splnili jste si svá dětská přání?

Býk nemusí být první. Na to je příliš flegmatický. Jeho pozornost se točívá kolem toho, co má materiální hodnotu. Všimli jste si, jak malí Býčci hlídají své hračky a nikomu nedovolí, aby se jich dotknul? Často od nich uslyšíte: „To je můj hrníček, můj míč, moje panenka…“ Malý Býk mívá vždycky schované nějaké kapesné, zatímco sourozenci už všechno utratili za nanuky.

Býk potřebuje pro štěstí v životě objevit, jaké radosti mu může přinést dělení se s druhými, a také ukázat, že peníze jsou v životě důležité, ale ne nejdůležitější.

Zrozenci zemského znamení Býka oplývají dary své opatrovnické planety Venuše – uměleckými talenty. Jejich umělecké sklony se projevují v oblastech praktického umění, oděvního návrhářství, modelařiny, architektury, řezbářství, plastické chirurgie či uměleckém kovářství. V rukou rodičů tedy ležel rozvoj těch talentů, které mohly v budoucnu Býky zaměstnávat. Pokud vás vedli k pohybu, abyste si drželi figuru, a učili diplomacii, udělali dobře. Často však až příliš pozdě pochopili, že nemá smysl něco lámat přes koleno. Když se Býk postaví na zadní, nic s ním nepohne.

Blíženci (22.5.-21.6.)

Splnili jste si nějaké dětské přání?

Blíženci jsou správní Všudybýlci. Vzdušný živel je obdařil pohyblivostí a zvědavostí a vy nikdy nevíte, z jaké strany přiletí a kam jako vítr odfučí. Velmi lehce zapředou rozhovor s šéfem některého z rodičů a stejně tak i s dlaždičem na ulici. Stále se učí. Druhé mohou zasypat lavinou otázek. Proto je dobré mít po ruce encyklopedie. Naštěstí jim stačí krátké vysvětlení. Rychle chápou a stejným tempem zapomínají na to, co je před chvílí zajímalo.

Blíženeček dokáže celé dny telefonovat o všem a o ničem. Přitom umí dělat úkoly a plno jiných věcí současně. Ve škole tyto děti vždy vše okrají. Nastudují základ a jejich rétorika vykoná zbytek. Všechno pak vypustí z hlavy jako obláček. Velké tajnosti nemívají a spíše na sebe vše vyzvoní. Pod vládou Merkura, posla bohů, již od malička rádi předávají zprávy. Merkur je také patronem obchodníků. A tak je nakupování baví. Koníčky často mění a výběr povolání bývá lepší nechat na pozdější dobu. Určitě to ale nemůže být práce, která vyžaduje dlouhodobě mlčení a sezení na jednom místě.

Raci (22.6.-22.7.)

O čem jste v dětství snili? A splnili jste si to?

To, že jste splnili většinu citového očekávání rodičů, je u vás Raku nasnadě. Jste věrní, vázaní na rodinu, jemní, citliví a důvěřiví. Potřebovali jste víc lásky než jiné děti. Pro zrozence se Sluncem v Raku je důležitý každý náznak zájmu ze strany rodičů. Žádné jiné znamení nepotřebuje tak silný pocit bezpečí, jako Raci. A to v dětství zajišťuje rodina a hlavně matka. S tou Rak zůstává svázaný napořád. Změny a rozlučku s matkou snáší špatně.

Vodnímu znamení Raka vládne Luna. Ta je proměnlivá a stejně tak se budou měnit vaše nálady. Klidně během chvilky. Pocit bezpečí většině Raků dává to, co bezpečně znají. Před realitou často prchají do světa fantazie.

Raci jsou rození opatrovatelé se snahou pomáhat rodičům s domem, zahradou a zvířaty a sourozencům uložit jejich panenky. Nemohou nechat opuštěná a zatoulaná zvířátka hladová. Budou sběrateli starých hrníčků či kamínků, radost jim udělá deníček či skicák, do kterého si mohou zaznamenávat vzpomínky na dávné chvíle.

 U vás bylo důležité podpořit víru v to, že můžete něco dokázat. A je jedno, za jak dlouho. Nechat vás naučit se řešit problémy a podpořit samostatnost. Srovnat se s myšlenkou, že jednou budete stát na vlastních nohou a přijímat vlastní rozhodnutí, mohlo být náročné.

Lvi (22.7.-22.8.)

Splnili jste si nějaké dětské přání?

Zrozenci se Sluncem ve Lvu již od malička svému okolí vládnou, jako skuteční králové. V dětství kralují i nejbližší rodině. Patron Lvů Slunce dává svým chráněncům pocit nezastupitelnosti a královskou autoritu tak považují za samozřejmost. Centrum dění náleží jim. Rodiče museli být nadšení, protože jste hostům vystavili na odiv všechny své talenty. Zatancovali jste, zazpívali, řekli nějakou básničku a chvála vás do rozpaků nedostávala. Je ale třeba objektivně připomenout, že děti se Sluncem ve Lvu bývají často talentovanými umělci.

Láska k pochvalám však mohla často přinést falešné přátele. Abyste se ochránili před rozčarováním, museli jste již v dětství pochopit, že svět se neskládá jenom z lidí stejně přímých, jako jste vy, ale že jsou také lidé prolezlí falší. A Lev těžko snáší porážku. Zanechá v něm hluboké rány, které považuje za životní. K tomu však umí i drobné bolístky a úrazy ukazovat s dokonalým procítěním. Vaše okolí muselo již dávno pochopit, že pokud vás chce o čemkoli přesvědčit, nesmí se opovážit se vám vysmívat nebo zlehčovat vaše názory. Pak se uzavřete, odstrčíte je a místo sluníčka budete za zarytého bručouna.

Panny (23.8.-23.9.)

Splnili jste si nějaké dětské přání?

Panny bývají velmi klidné a spíše nepatří k těm nápadným. Malá Panna má velmi bystré oči, které bedlivě sledují všechno kolem, a vypozorované věci a události si ukládá v hlavě v logický celek. Vidí a slyší o mnoho víc, než by chtěla, ale neříká to hned. Panna musí všechny vydobyté informace poskládat v hlavě. A teprve, když jí něco nesedí, začne se ptát, přičemž rodiče přivede do rozpaků. Ti by měli být připraveni na všetečné dotazy, které věci rozkládají až na prvočinitele. To, že letadlo létá, je samozřejmé, ale proč? Co uvnitř dává křídla do pohybu? Abyste se to dozvěděli, často jste sáhli pro nářadí a snažili se dostat dovnitř hračky. Možná není divu, že nejvíce laureátů Nobelových cen má Slunce v Panně.

Asi jste bývali rádi doma, vždycky se tam nějaká práce najde. Pro detaily často nevidíte celek. Rodiče jste moc svými problémy nezatěžovali a peníze jste si spíše šetřili. Druzí by neměli očekávat, že jim při děkování skočíte kolem krku. Běžné poděkování podle vás úplně stačí.

Váhy (24.9.-23.10.)

Splnili jste si nějaké dětské přání?

Patronkou znamení Vah je Venuše, bohyně krásy, lásky a harmonie. Ten, kdo vychovával dítě narozené ve znamení Vah, neměl větších důvodů se strachovat. Povaha Vah je nejenom plná vděku, ale ještě má dobré způsoby doslova v krvi. Od malička jste všechny zdravili a zřídkakdy se vraceli zvenčí s válečnými šrámy. Leda, že byste někoho bránili. Již od nejútlejších let ctíte spravedlnost a stavíte se proti bezpráví. Malá i velká Váha očekává slušné jednání a nic ji nezabolí víc, než když ji někdo nespravedlivě potrestá. Ve znamení Vah potkáme nejčastěji dívky, které dovedou hodiny před zrcadlem zkoušet máminy klobouky, boty, bižuterii a kosmetiku. Dětem se Sluncem ve Vahách peníze protékají doslova mezi prsty. Je tolik hezkých věcí, které by se daly koupit. Než vybírat ze dvojích šatů, raději je vzít oboje nebo k nim ještě přidat ty třetí. A teď ještě ty správné boty. A co kabelka…?

Váhy se učí s přestávkami. Učitelé je milují a ony se umí diplomaticky vyhnout špatným známkám. Hodně toho přečtou, mají dobrou orientaci, ale detaily často zapomínají. Nejdůležitější je pro ně dokázat vést rozhovor na jakékoliv téma. Zajímá je, jaký budí dojem u druhých lidí. Rády flirtují, ale na hlubší vztahy jdou pomalu. Problémy může mít okolí tehdy, když bude po Vahách chtít konkrétní rozhodnutí. To je pro Váhy Achillova pata. Mohou ještě mnohonásobně změnit rozhodnutí.

Moudří rodiče vychovávají Váhy v tom, aby dodržovaly termíny. Partneři zase musí pochopit, že na Váhu musí jít jemně a netlačit nic na sílu.

Štíři (24.10.-22.11.)

Jaké dětské přání jste si splnili vy?

S malým Štírem to může být složitější. Štírův patron je Pluto, temný vládce podzemí, který nemá příliš společného s jemnými manýry a vrozenou diplomacií. Malý Štír už od samého začátku ukazuje, jak je nezávislý a nedělá si moc vrásky s poučováním a nařizováním dospělých. Když Štírovi neřeknete celou pravdu, tak on k ní stejně svými vlastními metodami dojde. Jaké to jsou metody? Především to je pozorování, logika a odvození pravdivých výsledků. A přitom se tváří absolutně nevzrušeně.

Štír chce všechno, nebo nic. Štíra je skvělé mít za kamaráda, ale není dobré ho mít jako nepřítele. Na obranu svých přátel je schopen udělat všechno. Nikdy ale nezapomene na křivdy. Umí dlouhá léta čekat na příležitost, aby se pomstil.

Štír má rád silné zážitky. Nesnese slabost, oceňuje silné lidi. Pokud vám vaši rodiče ukázali člověka, který špatně skončil, a pak někoho, kdo naopak dokázal ovládnout své slabosti, nastavili vás na lepší výsledky. Příklad je však vždy nejlepší ten vlastní. Diplomacie a jemnost pro vás asi budou oříškem. Lidé okolo se musí často smířit s tím, že nebudete příliš sdílní a že každý má svá tajemství.

Střelci (23.11.-21.12.)

Vzpomenete si ještě dnes na své dětské sny?

Dítě narozené ve Střelci nese domů pohyb a vřavu. Je dobré se připravit, že bude všude. Proklouzne nedovřenými dveřmi dřív, než se kdo otočí. Je to tím, že ho řídí zvědavost a chce poznat svět kolem sebe. Miluje pohyb, cesty a veselou zábavu. Nebude jen tak sedět doma. Patronem Střelců je Jupiter, nejvyšší bůh Olympu. Proto se také o Střelcích říká, že jsou žoviální, plni humoru a víry ve své štěstí. Přesvědčení o přízni osudu působí, že děti se Sluncem ve Střelci mají risk v krvi a jistotu, že jim se nic stát nemůže. A pak mají nejvíce polámaných nohou, rozbitých nosů a odřených kolen. Malí Střelci mají rádi zvířata, ale ryby a želvy je nenadchnou. Vyblbnout se mohou se psem či koněm.

Množství zájmů je průvodní znak a není toho mnoho, co by Střelec nemohl vykonávat za práci. Pokud z vás tedy rodiče nechtěli mít zlatníka či hodináře. Potřebujete pohyb. Jupiter vás obdařil loajalitou a filozofickými zájmy. Dobře byste si vedli v oborech sociologie, psychologie, ale i geografie, a také ve všech povoláních, kde se hodně cestuje.

Kozorozi (22.12.-20.1.) 

Vzpomínáte si ještě vůbec na nějaká dětská přání?

Zemské znamení Kozoroha je pod patronátem planety rozumu Saturnu.

Malí Kozorozi bývají často spíše samotáři. Již od dětství umí plánovat a realizovat. Když je povzbudíte, že to nikdo jiný nezvládne tak dobře, budou se snažit o to více.

Nic nezmobilizuje dítě v Kozorohu do další práce tak, jako jeho veřejné ocenění. Ve škole nemusí mít tyto děti hlavní slovo, ale jsou-li tázány, odpoví řečnicky. O co se učí pomaleji než ostatní, o to více si pamatují. Kozorohům není moc vlastní dávat najevo své emoce. Také neradi žádají o pomoc. Umějí se postarat, aby jim nic nechybělo, a umí šetřit peníze na určitý konkrétní cíl. Až ho splní, vyznačí si další.

Kozorozi jdou často celý život za úkolem, který si stanovili v mládí. Důležitý je pak čas a preciznost. Dobrým dárkem pro Kozoroha budou hodinky v jakékoliv podobě. Třeba i s kukačkami.

Kozoroh vypadá často vážněji než jeho vrstevníci a dělá mu dobře, když si lidé myslí, že je starší, než kolik mu je. Má pocit, že ho to staví do popředí. Často mu ale chybí diplomacie a věci pak říká bez jakýchkoliv okolků. Bylo by dobré neukvapovat se ve svých soudech a často se raději zdržet poznámek. Rodiče svému dítku narozenému v Kozorohu velmi prospějí tím, když je naučí, že ke všemu nemusí přistupovat až tak vážně a že je v životě také veselost, která usnadňuje život.

Vodnáři (21.1.- 19.2.) 

Vyšly vám některé z vašich dětských snů?

Dítě narozené ve Vodnáři bývá originální a futuristické. Již od nejúplnějšího věku vzbuzuje svými pohledy na svět údiv konzervativního okolí. Vzdušné znamení Vodnáře obdařuje své zrozence intelektuální silou. Vodnář bývá plný ideálů a nápadů, jak napravit svět a své okolí. Věří v demokratické ideály a svobodu myšlení. S učením nemá problém, ale může překvapovat učitele svým pohledem jak na téma obsahu probíraného učiva, tak na organizaci práce a školní řád. Malý nebo větší Vodnář je ideovým demokratem. Je myslitelem, který uvažuje na dlouho dopředu a do budoucnosti. Má revoluční názory a podle toho se chová. Někdy zmizí náhle a bez varování. Odejde hledat dobrodružství. Dětské obrázky Vodnáře ukazují, že možné je vše. Zelená kráva, bílý kos. Pták větší než slon. Na prince a princezny ho hrát nebaví, bude raději satelit či raketa.

Originální vztah má Vodnář k penězům. Nedělá si s nimi starosti. Práci si vybere ideálně takovou, která ho nebude organizovat. To by moc neklaplo. Nesnáší, když je do něčeho tlačen. Moudří rodiče tak nebudou malého Vodnáře nutit do toho, aby dodržoval rodinné tradice, pokud nejsou shodné s jeho zájmy. A především mu zajistí svobodný rozvoj a přístup k vědě, technice a znalostem.

Ryby (20.2.-20.3.) 

Jaké sny z dětství dostaly reálné obrysy v dospělosti?

Jako dítě ve znamení Ryb jste byli spíše klidní. Znamení Ryb vládne Neptun, planeta, jejíž energie je hraničící mezi viděním a sněním. Když se ráno Ryba probírá, potřebuje víc času na navázání kontaktu s okolním světem. Neví, jestli ještě spí, nebo je to realita. To může spěchající rodiče dopálit. Malé Ryby často mluví samy se sebou. Vyplývá to z toho, že se jim často stírá hranice mezi smyšleným a reálným světem. Vidí kolem sebe imaginární postavy a povídají si s nimi. Případně si nějakého kamaráda vymyslí a tomu svěří svá největší tajemství. Jemné a citlivé dítě bývá často využíváno více průbojnými vrstevníky.

Ve škole se zaměří na předměty zaměřené humanitárně, kde mohou popustit uzdu své fantazii. Ryby se umí nacítit na druhé, a proto jsou také velmi dobrými herci. Umí hrát velmi sugestivně. Disciplína není jejich koníčkem. Když začnou číst zajímavou knihu, ztrácí pojem o čase. Ryby mají ze všech znamení nejvíc rozvinutou intuici a hodně toho vycítí. Není dobré zlehčovat, co vám řeknou, protože se to může ukázat jako pravdivé. Ryby nesnáší nátlak, a pokud po nich někdo bude něco vyžadovat silou, uplavou do nenávratna.

Dorůstající Ryby častěji než jiná znamení sahají po cigaretách či alkoholu. Chtějí se často přenést do jiných a podle nich lepších světů. Rodiče je tedy musí jemně kontrolovat. Ti moudří s nimi zůstávají přáteli a dávají Rybkám jistotu, že s nimi mohou počítat. Ryby potřebují nejvíc ze všech znamení rodinou podporu a zejména tu citovou.

Pro Kartářky světla Hel

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Víkendový horoskop: Luna v Blížencích ráda naslouchá svým přátelům

S ubývající Lunou ve znamení Býka procítíme vůně podzimní přírody. Barevné odstíny padajícího listí vybízejí k procházkám, chytání posledních slunečních paprsků a houbaření.  Nedělní Luna ...

Andělský horoskop od 17.10. do 16.11.

Živel země BÝK – Vaším Andělem strážným je Asmodel Naučte se mnohem lépe organizovat svůj čas. Často na sebe přebíráte mnoho povinností, které ale nejste ...

Blíží se říjnový úplněk v Beranu. Jak ovlivní každé znamení zvěrokruhu?

Již zítra nastane ve 13:26 superúplněk v ohnivém znamení Berana Tento silný úplněk bude o odvaze, konání, individualitě a může mít vliv na vaše rozhodování ...

JAK SI UCHOVAT SVÉ OSOBNÍ KOUZLO V DOBĚ PADAJÍCÍHO LISTÍ?

V každém ročním období se hodí být šik a k tomu je potřeba být i fit. Léto nás opustilo a období kouzelných slunečných rán a ...
/ Články

Samuelčiny šamanské vzkazy 14.10.-20.10,

Pro Berany - HRAVOST Milí Berani, tento týden je ideální čas užít si více zábavy než kdy jindy. Najděte si příležitost, kde se můžete odreagovat ...

Karta týdne 14.10.-20.10. je Desítka disků. Slibuje zaslouženou odměnu

Magická tarotová karta Desítka disků věští řešení věcí kolem rodiny a bydlení, zaslouženou odměnu,  příliv hojnosti, možností zhodnocení majetku, či podné vize. Karta symbolizuje trvalé ...

Týdenní horoskop 14.10.-20.10. Co přinese úplněk v ohnivém znamení Berana?

V pondělí 14.10. nastane trigon Slunce s Merkurem a díky tomu si uvědomíme, jaký smysl má naše práce. Počítat však můsíme s tím, že ve ...
Víkendový horoskop

JAK POSILOVAT SVOJI INTUICI

Máte pocit, že nemáte spěchat a ještě byste si chtěli vychutnat atmosféru nedělního rána a rozum vás zatím popohání, ať nepříjdete pozdě. Co naplat, rozum ...
/ Články, intuice

Kouzelný šálek čaje

Tento čajový rituál pomůže nejenom čarodějkám dodat sílu, nadhled i vize.  Čaj je v magii přiřazen živlu Vody a Ohně a astrologicky si rozumí  se ...

Víkendový horoskop: Luna ve Vodnáři nese zpeštření plánů

Nové prostředí, trávení času, nová místa i lidé. Luna ve Vodnáři se nám postará o inovaci plánů. Pluto vyjde ze zvé retrográdní fáze a spolu ...
/ Články